Vliegende mieren bestrijden

Als je vliegende mieren bestrijden lastig vindt hebben wij nog wat tips voor je. Je zal hierin meerdere stappen moeten ondernemen.

Waarom vliegen vliegende mieren uit?

Wat zijn nou eigenlijk kleine vliegende mieren? Dat zijn mieren die een paar keer per jaar hun vleugels uitslaan als het mooi weer is. Er kunnen vele grote kolonies ontstaan waarbij ze een grote afstand kunnen afleggen. Hierbij moeten ze op zoek naar nieuwe partners om te kunnen paren en een nieuwe kolonie te ontwikkelen. Zodra de koningin haar partner gevonden heeft neemt de kracht in haar vleugels af en vallen ze op de grond. De paring zal dan beginnen waarna het mannetje snel zal afsterven.Het is als het waren een mieren bruidsvlucht.

Vliegende mieren bestrijden in huis

Er is een eenvoudige maar eigenlijk ook een ineffectieve manier (want het zijn er zoveel) om de vliegende mieren te doden en dat is om met een oude krant maar rond te gaan slaan. Er zijn gevallen waarbij een invasie vliegende mieren in huis veelal bij een raam rondhangen. Dan kan je het raam sluiten en ze ‘in de hoek drijven’. Als het echt te veel mieren zijn dan kun je met behulp van pesticiden de vliegende mieren bestrijden. Een andere methode die je zelf kunt uitvoeren is om zeepwater via een spray op de mieren te spuiten. Het makkelijkst en meest effectieve is om een mierenspray aan te schaffen.

Vliegende mieren buiten bestrijden

vliegende mieren in huis bestrijden
Het is belangrijk een ronde te maken in de tuin of er eventuele mierenhopen te vinden zijn. Je moet ze serieus aanpakken zodat je in de toekomst hier geen overlast meer van kunt krijgen. Doe je het niet goed dan kunnen de mieren zich vermenigvuldigen en met alle gevolgen voor dien. Als je een spray gebruikt voor het bestrijden van vliegende mieren kijk dan wel of deze milieuvriendelijk en ook biologisch is. Het zou zonde zijn als vele bloemen en planten beschadigd zouden raken door de spray en het is beter voor de eigen gezondheid.

Zelfgemaakt bestrijdingsmiddel

U kunt natuurlijk bestrijdingsmiddel kopen via de website mieren bestrijden of je kunt het ook zelf maken. Als je het zelf maakt weet je precies wat je er voor gebruikt. Daarmee kun je het in vele gevallen zo maken dat het niet of minder schadelijk is voor uw huisdieren of uw kinderen. Een recept om dit te maken is al volgend:

  • Maak een halve theelepel met honing, aspartaam, borax en bestrooi dit dan over de mierenheuvel heen om ze te bestrijden. Vele mieren zullen het met zich meedragen het nest in om de rest ook te bestrijden. Dit is een zeer goede methode om een mierenplaag te bestrijden.

Voorkomen bestrijding vliegende mieren

Als u de mieren hebt verjaagt of uitgeroeid moet je er voor zorgen dat ze niet meer terug komen. Je zal dus voorzorgsmaatregelen moeten gaan nemen zodat het niet meer voorkomt om je huis en tuin (of gazon) mierenvrij te houden. Mocht je er veel last van hebben probeer dan zoveel mogelijk ramen en deuren te sluiten zodat je ze niet binnen hoeft te bestrijden. Als je een mierenhoop tegenkomt verwijder ze dan zo snel mogelijk met producten tegen mieren. Vliegende mieren bestrijden is lastig maar niet onmogelijk!

Tag: Vliegende mieren bestrijden oma weet raadt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *