Mieren zijn fascinerend insecten. Wat eten mieren nou eigenlijk? Veel verschillende soorten mieren zullen verschillende dingen eten afhankelijk van de soort in kwestie. Alle mieren zijn verschillend in de aard van de dingen die ze zullen eten om te overleven. Sommigen zullen hout eten, anderen zullen fruit te eten, en nog anderen zullen andere mieren eten. Afhankelijk van het soort mier, zullen verschillende dingen dienen als voedsel. Alle mieren zijn omnivoren, wat betekent dat ze verschillende dingen eten. Alle mieren hebben water en suikers nodig om te overleven, dat wel. Neem een ​​kijkje bij enkele van de hieronder vermelde dingen voor wat ze eten.

Suikers en fruit

  • Bepaalde soorten mieren zullen suikers en fruit te eten. Zoals de ‘timmerman mieren’, die kunnen zich voeden met honingdauw fruit. Dit is niet het enige type mier dat zich zal voeden met fruit. Er zijn veel verschillende soorten mieren die zich voeden met fruit en een stof waarvan bekend als honingdauw wat een suikerachtige afval uitscheiding van insecten is. Vaak is het hoe verser hoe beter. Ze zullen appels, sla, wortel, muesli en selderij echt een lekker hapje vinden.

Vleeseters

  • Sommige soorten mieren zullen vlees eten zoals insecten, bladluizen, spinnen of zelfs andere mieren. De rode geïmporteerd vuurmier is een perfect voorbeeld van het soort mier die wordt vermeld in deze categorie. Ze zullen andere mieren doden, uit elkaar scheuren en dan terugbrengen naar de kolonie om de rest van de familie te voeden.

Zaadeters

  • Werkmieren zijn een voorbeeld van een soort mier dat zaden eet. Dit zorgt voor hun overleving, vooral omdat een aantal van deze mieren leven in woestijngebieden. Er zijn meer dan 15 verschillende soorten van deze mier in woestijn localions.

Plantaardige eters

  • De meeste mieren zullen groenten te eten en kunnen een overlast in de tuin zijn. Rode mieren in het speciaal kan een tuin binnenvallen en de groenten uit de tuin eten. Zwarte mieren hebben ook een voorliefde voor groenten. Er zijn een aantal manieren om mieren weg te houden van het eten in de tuin. Deze werkwijzen zullen variëren van persoon tot persoon. Mieren hebben een zeer gevarieerd dieet en zal veel verschillende dingen te eten, afhankelijk van de soort.
Mierenpoeder
Mierenlokdoosjes
Mierenspray

Hoe zit het met drinken?

Nu, net zo belangrijk als de vraag: “Wat eten mieren” is de vraag: “Wat drinken mieren?”. Net als vrijwel elk ander schepsel, of het nu een zoogdier, insect, reptiel of amfibie is, mieren hebben water nodig om te overleven. Echter hebben ze niet heel erg veel nodig. Om mieren water te geven, hoeft u alleen maar een paar druppels per dag te geven. Als je water met een beetje suiker mixt zullen de mieren daar helemaal van houden.