Mieren verdelgen en de invasie uitroeien!

Wat heb je nodig om mieren te verdelgen?

  • Borax (dit kan je vinden bij de wasmiddelen)
  • Gelei of jam
  • Deksel’s (deksels van de glazen potjes van hak ofzo)
  • Mengkom of beker (iets dat je kan weggooien omdat je waarschijnlijk het niet opnieuw wilt gebruiken voor eten of drinken)
  • Een lepel (net zoals de kom of beker, weggooi materiaal)

Voorbereiding: Mieren verdelgen met gif

Neem uw ​​beker of kom, je lepel, de borax en het gelei/jam. Van het mengsel dat je maakt moet je ongeveer 5% borax gebruiken. Het overige materiaal is het gelei/jam dat u gebruikt. Meng het vervolgens goed.

Val plaatsen in huis of in de tuin om de mieren te bestrijden

Nu alles is gemengd kun je met een wegwerplepel het mengel in de deksels leggen. Je zal geen 10 deksels per kamer nodig hebben maar 1 a 2 is genoeg. Leg ze natuurlijk niet midden in de kamer want als je er tegenaan stoot wordt het een rommeltje. Plaats ze dus gewoon in de hoeken of langs de muren.Dat zal goed genoeg zijn om mieren te verdelgen.

mieren-verdelgen

Nu mieren verdelgen en wachten maar!

Je kan al binnen een dag merken dat er zwermen rond de deksels zullen zijn en de bestrijden is begonnen. Mieren bestrijden met dit idee heeft als doel om de mier met het heerlijk gemaakte mengseltje van gif terug naar de kolonie te sturen om het vervolgens daar verder te laten verspreiden. Als je merkt dat er veel dode mieren rond de deksels liggen zal je wat minder borax in het mengsel zal moeten doen. Anders zullen ze het niet verspreiden in de kolonie omdat ze er direct zelf al aan sterven. Je zal altijd enkele dode mieren zien maar neem actie als het er heel veel zijn.

Observeer het resultaat

Na een aantal dode mieren naast of in de buurt van de deksels zal je na een aantal dagen geen mieren meer zien. Met wat geluk zal ook de gehele kolonie zijn uitgeroeid en is het verdelgen gelukt. Als er dus weinig activiteit meer is kan je de deksels met gif opruimen inclusief de dode mieren daaromheen.

Waarschuwing
Het is misschien een goed idee om uw huisdieren en kinderen uit de buurt van de deksels te houden zodat ze het niet per ongeluk innemen.

Wat als ze terugkomen?

Het kan zo zijn dat ze terugkomen. Je kan er ook voor kiezen om voor de zekerheid een dekseltje met borax en gelei te laten staan in de desbetreffende kamer. Je kan ook de hoeveelheid borax in het mengsel iets opvoeren mocht het bestrijden niet helemaal lukken. Mocht dit ook niet werken dan zal mieren verdelgen ook op andere manieren. kijk dan nog even verder op onze website want er staan nog meer tips en oplossingen.

Mierenpoeder
Mierenlokdoosjes
Mierenspray

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *