Mieren in de keuken bestrijden

mieren in de keuken bestrijdenWil je ook mieren in de keuken bestrijden? Zitten ze echt overal? Het is vervelend om overal die mieren te zien lopen. Maar er is een oplossing voor om de mieren te bestrijden.

 

Besef waarom de mieren er √ľberhaupt zitten. Zoeken ze misschien naar eten? Is het geen voedsel, lees dan toch even verder voor een andere oplossing.

Heb je de voedselbron gevonden dan heb je daar een oplossing voor nodig.

Verplaats de voedsel, verpak deze anders of verwijder deze.

De mieren zullen echter op zoek gaan naar een andere bron van eten en drinken.

Sluit daarom het toegangspunt af zodat de mieren niet meer in de keuken kunnen komen. Als dit niet lukt en ze blijven maar komen dan is de oplossing om mierenlokdoosjes te plaatsen.

Als de mieren niet op zoek zijn naar voedsel naar uw mening dan raden wij aan lokdoosjes te plaatsen om te voorkomen dat mieren uw keuken blijven aanvallen.

Mierenpoeder
Mierenlokdoosjes
Mierenspray

Tijdens de warme zomermaanden hebben mieren de neiging om meer actief te zijn als ze voedsel opslaan voor de voorbereiding op de winter. U kunt misschien een leven en laten leven filosofie hebben maar daar kom je wel op terug  als ze hun voorbereidingen plegen om zich in het huis te verplaatsen. Wanneer er honderden kleine mieren marcheren en uw huis willen binnenvallen is het tijd om je voet neer te zetten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om zowel de mieren bestrijden en te voorkomen dat ze je huis binnendringen.

Identificeer de bron en het doel

Bij de bestrijding van een mierenprobleem is het belangrijk dat je weet waar ze vandaan komen en waar ze heen gaan. Wanneer je beide uiteinden vind en het parcours weet kun je ze effectief proberen te bestrijden. Wanneer mieren sporen maken ga je als eerst op zoek naar de bron. Dit zal waarschijnlijk buiten zijn. Volg het spoor zo goed mogelijk en merk het punt van binnenkomst op en ga op zoek naar de mierenhoop zodat je ze kunt behandelen. In  de keuken, kijk naar wat ze kunnen aantrekken en begin op de eerste plaats met het schoonmaken  met citroenwater of bleekmiddel.

Sluit het toegangspunt afmieren zoetigheid

Als je het toegangspunt hebt gevonden zal jet het moeten verzegelen. Als het een deur of raam is kan je aantal producten zoals mierenpoeder of mierenlokdoosjes plaatsen. Doe dit voordat je begint met het behandelen van je keuken zelf want je wilt de mieren plaag eerst onder controle krijgen en het is makkelijker om op deze manier het te beheersen. Als je probeert om de mier te bestrijden in de keuken maar ze komen nog steeds je huis binnen dan komt er geen eind aan. Kaneel wordt vaak gebruikt als een natuurlijke bestrijding waarbij het kruid op het toegangspunt gestrooid kan worden om ze op afstand te houden.

Zich ontdoen van een mierenplaag

Het wegwerken van de mieren in huis kan een uitdaging zijn. Ze zijn klein en vrij winterharde kleine insecten, maar er zijn dingen die je kunt doen om ze buiten te houden. Stofzuigen is een goede optie en vooral als er vele zijn. Je zal ze niet doden maar wel het huis uitkrijgen. Zorg ervoor dat je de stofzuigerzak buiten leegt en uit de buurt van je huis. Je kan ook een mengsel van water met een paar druppels zeep in een waterspray, goed schudden en direct op de mieren spuiten om ze zo weg te vegen.

Verwijder alle zoete verleidingenmieren bestrijden met donuts

Het is natuurlijk de bedoeling om de keuken schoon te houden en dan met name de directe vlakken in het zicht zoals de muren en het werkblad. Denk na over suikerhoudende producten de voorraadkast. Stroop, honing, barbecuesaus, ketchup, jam (vooral uit een knijpfles) met vaak residu op de rand of top kunnen grote groepen mieren aantrekken. Vaak zit de dop er ook niet helemaal goed op en dan weten ze zich zelfs naar binnen te werken. Maak dus alle potten en flessen goed schoon zodat er geen residuen zitten. Zorg dat de prullenbak ook niet overvol is waardoor er ruimte is voor geur om de mier hierheen te lokken. Let ook op rondom de prullenbak omdat er vaak een dingetje net naast kan vallen.

Sluit je eten af

Het houden van voedsel in luchtdichte verpakkingen vermindert het risico op besmettingen van de mier. De verpakkingen moeten gesloten en luchtdicht zijn omdat mieren anders een manier vinden om er in te komen, zelfs als het onmogelijk lijkt.

Laat geen ongebruikt water staan

Mieren worden¬†ook aangetrokken tot water, vooral als het warm en droog staat. Laat geen water staan ‚Äč‚Äčin je¬†gootsteen of op het werkblad. Hoe schoner¬†je¬†keuken¬†is¬†hoe minder snel je mieren zal tegen komen. Huisdieren moeten water hebben maar zorg er voor dat als er overgebleven water is dat je het schoonmaakt en nieuw water in doet. Je kan een laagje vaseline rondom de schotel op de rand smeren om insecten buiten te houden. Let ook op dat er geen water achter blijft op de grond wanneer je de hond of kat langs is geweest om wat te drinken. Het is lastig dit bij te houden maar belangrijk om dit wel te doen als er mieren aanwezig zijn.

Mierenpoeder
Mierenlokdoosjes
Mierenspray

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *