Kaneel tegen mieren?

Een hele miereninvasie in uw huis is niet alleen vervelend maar het kan ook nog gevaarlijk zijn als ze kunnen steken. Wat te doen tegen deze mieren? Een manier is om kaneel te gebruiken om ze te bestrijden. Het is niet alleen veilig t.o.v. mierenlokdoosjes met kinderen en huisdieren in huis, het ruikt ook nog eens lekker.

Kaneel kopen om mieren te bestrijden

Koop een grote pot kaneel zodat je voldoende hebt om het gevecht aan te gaan met de mieren. Als je last van mieren in de keuken, woonkamer of ergens anders in je huis hebt, probeer dan het spoor te volgen waar ze heen lopen. Zodra je het beginpunt ontdekt hebt kan een een flinke scheut kaneel op die plek achterlaten. Ze zullen ook al niet zo geordend lopen als daarvoor en het bestrijden is begonnen.

mieren bestrijden kaneelStrooi wat kaneel op iedere mier die je op het looppad van de mier tegenkomt om geen mierenoverlast te houden en ze niet elke week opnieuw hoeft te bestrijden. Bedolf ze echter niet want de truc is om de mieren met kaneel terug te laten lopen naar het nest om de rest van de kolonie te besmetten. De reden dat ze teruglopen komt omdat ze de rest willen waarschuwen echter zal dit alleen uw probleem oplossen.

Meer leren: Mieren bestrijden

Overige plekken

Gooi niet alleen op de mieren zelf kaneel maar laat ook wat achter op drempels, bij raamkozijnen etc. waar er mogelijkheden zijn voor de mier om binnen te dringen. Mieren doden zichzelf ook wel eens door via stopcontacten binnen te dringen. Laat daarom ook wat kaneel achter onder het stopcontact. Ook als je scheuren of spleten in huis heeft zal je deze met kaneel moeten behandelen om ze te bestrijden. Binnen de kortste keren heb je geen last meer van mieren!

Lees meer over rode mieren of vliegende mieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *