Mierenplaag in huis bestrijden

Een mierenplaag in huis of in de tuin kan een vervelende en ongewenste opdringerigheid zijn in iedere woning en voornamelijk in de zomermaanden wanneer er ontelbaar zijn en er veel gefokt wordt. Mieren kunnen verontreiniging van levensmiddelen, prikkende en structurele schade veroorzaken in een ​​huis of in de tuin en bestrijden zal dan nog zijn. We hebben een aantal eenvoudige stappen om te leren hoe je een mierenplaag kwijtraakt en de kolonies voorlopig niet meer zal terugzien.

 

Stap 1: Zoek de mierenplaag

De spil van alle mierenactiviteiten is rondom de kolonie. De koningin van de mieren zal hier de eieren leggen. De koningin zal zelf de kolonie in de meeste gevallen niet overleven dus die hoef je al niet meer te bestrijden. Zoek de mierenplaag in gebieden waar ze gemakkelijk binnen kunnen komen. Dit zijn kleine openingen bij muren of vloeren en kijk tussen de tegels. Dit zijn veel voorkomende routes die de mieren afleggen.

Als u problemen ondervindt bij het ​​vinden van de kolonie kan de je mieren ook gaan lokken met bijvoorbeeld mierenlokdoosjes. Als je bijvoorbeeld marmelade rond plekken legt die verdacht zijn kan je ze lokken de de activiteit van de mier verhogen.

mierenplaag-bestrijden-in-huis

Stap 2: Zet een mierenval

Plaats het mierenaas rond verschillende gebieden nabij de kolonie die de mieren gebruiken als route. Vloeistof als aas is het beste om een mierenplaag in huis te bestrijden. Knijp enkele kleine druppeltjes op kleine stukjes afvalhout en leg ze langs de route. Mieren laten een geurig pad achter om hun weg terug naar de kolonie te vinden, dus menselijk ingrijpen zal hen weerhouden van het gebruiken van eerdere routes.

Stap 3: Houdt het in de gaten

Controleer de routes dagelijks om ervoor te zorgen dat de mieren het aas zullen pakken om de mierenplaag in de keuken kwijt te raken en deze dan ook te bestrijden. Mieren zullen zich sterk voeden met aas als ze dat willen om vervolgens de gifstoffen mee terug naar de kolonie te nemen en ze rond te spreiden.

Als mieren het aas lijken te negeren, probeer dan een ander merk of middel uit. Als het aas wel werkt, voeg dan een paar druppels toe op nieuwe stukjes hout op een dagelijkse basis totdat de mierenplaag in huis over is.

Tips

Een mierenplaag bestrijden in huis kan ook op een andere manier. Probeer om van een mierenplaag af te komen door kokend water te gebruiken. Dit is een snelle en effectieve methode, maar je zal dit meerdere keren moeten herhalen.

Als alternatief voor een mierenplaag in de tuin kan je mierenhopen opgraven in de tui wat zorgt voor verwarring en desoriëntatie en het zal bij de mieren leiden tot het verlaten van de kolonie. Dit zal er echter niet perse voor zorgen dat ze uw tuin zullen verlaten en het bestrijden afgelopen zal zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *